Дейностите по разчистване на републиканския път са в ход, но

...
 Дейностите по разчистване на републиканския път са в ход, но
Коментари Харесай

Проходът Петрохан остава затворен

 

Дейностите по почистване на републиканския път са в ход, само че проходът към момента е затворен.

Затвориха прохода Петрохан до вторник. Над 100 литра на квадратен метър паднаха във Вършец. Там е оповестено отчасти бедствено състояние.

Проходът Петрохан ще остане затворен до 14 юни, заяви регионалният шеф на Монтана Ванина Вецина. Падналият дъжд в региона е 117 литра на квадратен метър, предава БНР.

" 59-ият километър след село Бързия на един от завоите в прохода има запушен улук и това основава проблем, нарушавания на пътното платно. Движението през проход Петрохан е напълно стеснен за всички МПС.... Частично отделяне на пътя разследване на изобилните превалявания. Срокът е 14.06, надяваме се дотогава да бъде отхвърлен или най-малко да могат да се позволен МПС, сигурно ще има потребност от поправки. "

Над 100 литра на квадратен метър дъжд се изля над Вършец. Река Ботуня излезе от коритото си и наводни къщи, понесе дървета и камъни в квартал Заножене. Обявено е отчасти бедствено състояние. Няма потърпевши хора, допълни Ванина Вецина:

" Река Ботуня в град Вършец е излязла от коритото и е нанесла вреди на къщи, както е откъснала 2 пешеходни моста. Има частична щета на един от мостовете в квартал " Заножене ". "

Към момента дъждът е спрял. Ден – два ще са нужни на локалната администрация, с цел да изчислят вредите от наводнението.

В региона на село Дълги дел, община Георги Дамяново,  реката е повишила равнището с повече от метър. За в този момент обстановката е под надзор. В останала част на област Монтана вали, само че дъждът е по-малко, като количество.

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов ще ревизира разчистването на прохода Петрохан през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

В 12:00 часа, дружно с кмета на Вършец Иван Лазаров, вицепремиерът ще обиколи обектите, които са наранени от наводненията. Гроздан Караджов ще посети засегнатите от изобилните превалявания през вчерашния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР